Staden i framtiden

Stockholm stad håller just nu på att ta fram ett program som ska ersätta stadens byggnadsordning. Programmet går under namnet Arkitektur Stockholm

Arkitektur Stockholm kommer att vara betydelsfullt för Stockholm och stockholmarna för lång tid framöver, och det är otroligt viktigt för oss socialdemokrater att ha en process där vi analyserar programmet från flera perspektiv. Det vill vi göra tillsammans med er. Därför bjuder jag in er till tre workshops där vi analyserar Arkitektur Stockholm ur tre olika perspektiv saknas eller behöver fördjupas i Arkitektur Stockholm. De tre teman vi kommer att hålla workshops kring under namnet ”Staden i framtiden” är genusperspektiv på staden, staden utan segregationen och den öppna staden.

I den första workshopen, genusperspektiv på staden, kommer vi att att dyka ner i frågorna om vem som styr när staden planeras, vem staden planeras för och vems perspektiv som syns i planeringen. Syftet är givetvis att analysera de genusbrister som finns i Stockholms stadsplanering idag och i det första utkastet till Arkitektur Stockholm, för att föreslå värdefulla förändringar i programmet. 

Vår förhoppning är att vi tillsammans ska kunna arbeta fram värdefulla synpunkter och idéer som vi kan ta med oss och arbeta in i de synpunkter vi som parti kommer att framföra.

Jag hoppas att du vill vara en del av de här diskussionerna! 

Ps. För att alla som vill ska kunna komma behöver vi ha era namn senast en vecka innan varje workshop. Antingen anmäler ni er via facebook  eller till catharina.ullstrom@stockholm.se.

Annonser

4 responses to “Staden i framtiden

  1. Pingback: Open space om genus och stad | Tomas Rudin

  2. Pingback: Stockholms väg bort från segregationen | Tomas Rudin

  3. Pingback: Staden utan segregationen – Ännu en konstruktiv kväll | Tomas Rudin

  4. Pingback: Sida kunde inte hittas | Tomas Rudin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s