Granskning – Nyproduktion

Det händer att den borgerliga majoriteten i Stockholm lovar en sak och sedan gör en annan, som när de sa att minst hälften av alla lägenheter skulle vara hyresrätter men sänkte ambitionen till en tredjedel i sin budget. Här granskar jag realiteten bakom orden. Hur många hyresrätter blir egentligen byggda i Stockholm? Nedan följer jag upp både hur många hyresrätter som påbörjats och hur många som färdigställts kvartalsvis från och med januari 2011.  Sifforna kommer från USK.

Totalt 2011 (hittills): 31 % av de påbörjade bostäderna i Stockholms stad är hyresrätter. 67 % av de färdigställda bostäderna i Stockholms stad är hyresrätter.

Första kvartalet 2011

  • De påbörjade 1 041 lägenheterna i flerbostadshus är till 43 procent hyresrätter. 444 hyreslägenheter påbörjades byggas under det första kvartalet 2011.
  • I flerbostadshus färdigställdes under det första kvartalet 2011 455 lägenheter. Av de färdigställda lägenheterna är mindre än hälften hyresrätter. 210 hyreslägenheter tillkom under det första kvartalet.

Andra kvartalet 2011

  • Under andra kvartalet år 2011 påbörjades det totalt att byggas 1 090 lägenheter i flerbostadshus. Av de påbörjade lägenheterna i flerbostadshus är 20 % hyresrätter. 222 hyreslägenheter påbörjades under det andra kvartalet år 2011.
  • I flerbostadshus färdigställdes under det andra kvartalet år 2011 662 lägenheter. Av de färdigställda lägenheterna är hela 81 procent hyresrätter. 538 hyreslägenheter tillkom under det andra kvartalet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s