Bostadsmarknad i kris

Som vice ordförande i stadsbyggnadsfrågor har jag bostadskrisen i Stockholm ständigt närvarande i mitt politiska liv. Jag brukar säga att vi måste tala om flera bostadskriser i Stockholm, dels en generell bostadskris och dels en hyres- och studentbostadskris som slår extra hårt mot Stockholms unga och studenter. 

Ungefär 70 000 unga vuxna stockholmare i länet saknar egen bostad. Ungefär hälften av dem söker i första hand en hyresrätt. I Stockholmsregionen finns idag cirka 80 000 studentbostäder och bara 12 000 studentlägenhet. De senaste 30 åren har antalet hyresettor i Stockholm minskat med nästan 40 000 lägenheter, till föld av massiva utförsäljningar och låg nybyggnadstakt. Mot den här bakgrunden är det inte svårt att förstå att hyresrättens utveckling och unga & studerandes möjligheter på bostadsmarknaden hör till de områden jag är särskilt intresserad av.

Nedan kan du hitta en del av de förslag och idéer vi lanserat kring student- och ungsombostäder sedan den nya mandatperiodens början 2010. Här hittar du också rapporter vi producerat på samma tema. Via fliken Specialbevakning – Studentbostäder kan du hålla dig uppdaterad hur det går med studentbostadsbyggandet i Stockholm, i mer exakt bemärkelse än att det bara går alldeles för långsamt och via fliken Specialbevakning – Hyresrätter hittar du granskningar av hyresrättens utveckling i Stockholm.

Specialbevakningar

Rapporter:

Förslag från S i Stadshuset:

Reaktioner på borgerliga initiativ:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s