Hagastaden

Hagastaden, som tidigare kallades Norra stationsområdet, är ytterligare ett stort bostadsprojekt i Stockholm. Likt Norra djurgårdsstaden får vi upp olika delar av projektet vid olika tillfällen. 2011 har stadsbyggnadsnämnden tagit ställning till gestaltningsprogrammet för Hagastaden. Då sa vi såhär:

Gestaltningsprogrammet för Hagastaden är spännande. Exploateringstalen är väldigt höga vilket gör att bebyggelsen är både hög och tät. En något mindre tät bebyggelse hade antagligen gett förutsättningar för ett ännu mer spännande område. Däremot är det ett mycket väl lämpat område för att bygga på höjden och de planerade husen är vackert och spännande gestaltade. Hagastaden kommer att bli en modern och häftig ny stadsdel för Stockholm och Solna.

Ett frågetecken som är tillgängligheten i området. Stockholm ska vara tillgängligt för alla stockholmare och besökande. Det gäller både utformningen av husen och av gaturummen. Vi vet att Gamla Stans gaturum, som har ett exploateringstal likt det i Hagastaden, har stora tillgänglighetsproblem för gående med funktionsnedsättningar. Det är viktigt att säkerställa att Hagastaden inte kommer att få det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s