Ett rikt kulturliv – i hela Stockholm

Idag presenterade vi socialdemokrater vår budget, Nystart för Stockholm 2014. Ni kan läsa hela budgeten och se de olika artiklar som skrivits om den här. Det är en Nystart för jobb och tillväxt, men också för en rik och aktiv fritid. Jag skriver i SvD idag om delar av satsningarna vi planerar på kulturområdet 2014. Hela Stockholm ska vara en levande och härlig stad att leva i. Vi investerar därför bland annat i två helt nya kulturhus, ett i Skärholmen och ett i Västerort. 

”Socialdemokratins utgångspunkt i kulturpolitiken är att kulturen har ett egenvärde. Tillgången ska inte heller vara avhängig inkomst, kön eller var man bor. Efter snart åtta år av borgerligt styre i Stockholm så känns den här tanken allt mer avlägsen. Små men bestämda steg har tagits mot en form av managementattityd, kanske bäst illustrerad i kulturbonusen som betalas ut till den som kan inbringa intäkter.

Kulturen ska allt mer bära sina egna kostnader utifrån marknadens spelregler. Smalare yttringar får mindre möjligheter medan bredare kultur med större publikunderlag får bonus. Sakta krymps fältet för vad vi har tillgång till. Inom ramen för det här fältet – som ytterst handlar om mångfald och tillgänglighet – ligger den stora skiljelinjen.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s