Nya bostäder – den stora förloraren i m-alliansens budget

Idag presenterade den moderata alliansen sitt förslag till budget för Stockholm stad inför 2014. Den stora förloraren bland de ekonomiska posterna är stadsbyggnadsnämnden, alltså bostadsbyggandet. Samtidigt som fler bostäder utlovas med önskelistor om att höja planerings- och bostadsbyggnadstakten så drar de ned resurserna till stadsbyggnadskontoret. Det är uppenbart att det är ett luftslott. Se t ex resultatet hittills gällande studentlägenheter. Tusentals lägenheter har utlovats i valet 2010 och sedan år efter år därefter. Men hittills har bara 168 permanenta studentlägenheter fördigställts sedan valet. Med 80.000 studenter och drygt 12.000 studentlägenheter i Stockholm är behovet panikartat. Då lovar m-alliansen fler lägenheter för ungdomar men drar ned på de resurser som staden har för att förvekliga målen.
Det märks att valet närmar sig och att m-alliansen har dåligt samvete för den hittills skrala utdelningen av deras bostadspolitik. Vi kommer lägga betydligt mer pengar i vår alternativa budget för att öka bostadsbyggandet i Stockholm. Sen vill vi genomföra det nästa höst när väljarna sagt sitt.

Annonser

2 responses to “Nya bostäder – den stora förloraren i m-alliansens budget

  1. Ja Tomas, bostadsfrågan är faktiskt den kanske viktigaste frågan att driva i valet. Det är inte lätt i ”bostadsrättsgenarationens” tidevarv, men det går.

  2. När bostads kön ringlar , inflyttade från övriga Sverige och utlandet inte hittar några lgh , Slussen står och förfaller , Förbifart Stockholm inte påbörjad , och T-banan till Friends Arena inte klar förrän 2021 – då borde väl sittaande politiker skämmas och snarast ställa sina platser till förfogande ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s