En morgonaktion för en ny bussterminal invid Slussen, inte 400 meter bort

20130925-083042.jpg
Tummen upp! För att bussarna från Nacka ska gå ända fram till T-banan.

Idag genomförde vi en samordnad aktion för en ny bussterminal invid Slussen ihop med Nacka socialdemokrater. Vi delade flygblad i båda ändar av bussresandets hållplatser med information om vad som kan vara ett alternativ till stadens planer att inrymma en terminal i Katarinaberget. Stadens förslag innebär konstigt nog en förlängning av promenaden mellan buss och t-bana på mellan 200-400 meter. Alternativet är att placera en ny bussterminal där den är idag och då invid t-banan. Det är samhällsekonomiskt lönsamt, billigare i investeringskostnad och kan byggas på halva genomförandetiden. Informationen uppskattades och flygbladen tog slut redan efter en timme. Nu får vi trycka fler inför fredagens nya morgonaktivitet.

Annonser

3 responses to “En morgonaktion för en ny bussterminal invid Slussen, inte 400 meter bort

 1. Utmärkt agerande! Mer av denna intelligenta typ av väljarkontakt behövs från oss socialdemokrater.

 2. Jag är inte sosse,men i det här fallet håller jag med till 100%. Bussterminal i berget låter groteskt. Speciellt som det nu finns planer på att bygga T-banan till nacka.

 3. Jag förstår faktiskt inte… Att man inte kan bygga ett livsfarligt bussgarage i Katarinaberget som ligger längre bort från t-banan är väl fullkomligt självklart??

  Men du har fattat att det ingår som en central del i ”Nya Slussen”? Eftersom S är med och backar upp M om nya Slussen så kommer katastrofbussgaraget med på köpet, för M har ingen plan B när det gäller bussarna.

  Det har däremot Slussen Plan B. Halva priset, halva tiden, dubbelt så bra. Nytt Slussen, samma design fast förbättrad. Bussgarage nära T-banan. Alla blir nöjda.

  http://slussenplanb.nu/

  Så varför inte gå till val på Plan B istället? Den är hundra gånger mer genomtänkt och genomarbetat för att fungera för ALLA.

  Ni kommer hyllas som hjältar för evinnerliga tider, och det kommer dröja länge innan Alliansen åter får makten i Stockholm eftersom de vägrar släppa prestigen och envist håller fast vid de mest katastrofala planerna sedan rivningen av Klara.

  Våga ta ställning NU. Inte bara mot bussgaraget utan mot hela plan A.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s