20.000 namn för att rädda Debaser Slussen

20130821-135228.jpg
20.000 namn överlämnas vid Stadshuset

Idag överlämnades en namninsamling för att rädda Debaser Slussen från att drivas bort från sina lokaler i förtid när staden planerar för en ny lösning för Slussen. Problemet uppkom när staden sade upp Debasers kontrakt i våras innan en ny detaljplan vunnit laga kraft. Kort sagt Debaser och andra kring Slussen sägs upp utan att staden har laglig rätt att bygga nytt på platsen.
Det följer tyvärr ett mönster av snabba åtgärder som vidtas för att omöjliggöra ett annat alternativ än att bygga det kritiserade förslaget till ny anläggning vid Slussen. Moderaterna tillämpar den brända jordens taktik och säger upp sina hyresgäster, avstår från intäkter och påbörjar rivningen av den gamla Slussen innan någon ny är möjlig att bygga. Om mark- och miljööverdomstolen fastställer att stadens förslag till detaljplan ej får genomföras har Debaser förlorat möjligheten att vara kvar i sina lokaler. Jag tycker det vore bättre att låta dem och andra hyresgäster vid Slussen få sk rivningskontrakt tills dess att stadens planer är tillräckligt förberedda för ett genomförande.

20130821-145005.jpg
Sten Nordin fick namninsamlingen av mig vid eftermiddagens borgarrådsberedning. Jag sa till honom att eftersom han inte själv kunnat närvara vid överlämningen fick jag gå dit själv helt enkelt. Uppdraget slutfört.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s