Näringslivet sågar nya Slussen del 2

Än en gång skriver tunga aktörer på DN om att planerna för nya Slussen innebär svåra oöverskådliga konsekvenser för Stockholms företagare. Vilseledande om Slussenprojektet
Artikeln är en reaktion på det svar som stadens tjänstemän formulerade häromdagen.
Först och främst är det märkligt att inte Sten Nordin svarar näringslivet när de alarmerar om brister i stadens planering. Men det är också märkligt att ingen från stadens sida bemödar sig med att möta den sakliga kritiken och frågorna som företagarna ställer.
Är det rimligt att trafikstörningarna ska pågå i åtta år om det är möjligt att bygga en ny anläggning inom nu gällande detaljplan på fyra år?
Är det rimligt att bygga en anläggning för 8-10 miljarder kronor om det är möjligt att bygga en ny funktionell anläggning inom gällande detaljplan för halva summan?
Är det rimligt att skapa osäkerhet kring platsens funktion och ekonomi genom att tvinga igenom en dålig plan när det redan finns en stor byggrätt som kan utnyttjas inom gällande detaljplan?
Jag har sträckt ut en hand till Sten Nordin och gör det gärna igen. Låt oss utreda näringslivets alternativ att snabbt bygga en ny Slussen-anläggning inom gällande detaljplan för halva kostnaden och på halva tiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s