Här är en ide för Stockholms turistnäring; Ett skidhotell på Hammarbybackens topp

20130513-210813.jpg

Här kan du se fler bilder av Michael Jantzens fina North Ski slope Hotel, http://michaeljantzen.com/Ski_Hotel.html”

Att Stockholm är en vinterstad känns uppenbart nu när vi äntligen tinar upp efter fem månader med snö och kyla. Skidorna står i garaget och skridskorna hänger till sig inför nästa vinter.

På sommaren är Stockholm ett turistparadis. Nordens Venedig bjuder på färg, fest och glamour. När Stockholm marknadsförs som turistmål används bilder på våra stilbyggnader som Slottet, Dottningholms slott, Wasamuséet eller Globen.
Men som vinterstad är Stockholm faktiskt inte så pjåkig heller. Vart i världen arrangeras ett skidlopp mitt i city? Eller vart i världen kan en dag i stan kombineras med skridskor i Skärgården? Eller vilken huvudstad har en alpin anläggning som Hammarbybacken alldeles intill stenstadens gräns?
Vinterturismen kan utvecklas i Stockholm. Här är några idéer:
1 Bygg ett skidhotell på Hammarbybacken, gärna med en gondollift som förbinder Hammarby Sjöstad med Hammarbybacken. Här ovan publicerar jag en bild på en möjlig märkesbyggnad. Michael Jantzen har här skapat ett skidhotell med en skidbacke från taket. Ett sådant hotell skulle sätta Stockholm på turistkartan. Spana in Michael Jantzens ”North ski slope hotel” här.
2 Öppna en vinterflygplats på någon av våra isar t ex i Skärgården så att små flygplan kan användas för att knyta ihop Stockholm med andra skidorter i landet.
3 Bygg en skidtunnel i någon av våra bergtunnlar. Stockholm är som en schweizerost fylld av hål, tunnlar och gamla kulvertar som kan användas för lagring av snö som vi idag inte vet vart dennska dumpas. Skidåkning i tunnel under staden skulle kunna bli en helt unik turistattraktion. Tänk att kunna ta skidorna från Hammarbybacken till Kungsträdgården för skridskotur, via underjordiska snötunnlar.

Galna ideer??? Ja, kanske. Men tänk att det faktiskt vore möjigt om vi ville. Vilken vinterstad Stockholm skulle bli. Och så mycket roligare vintern kunde bli…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s