Madeleine Sjöstedts (Fp) reptrick

Idag skriver jag på kultursidorna i SvD med anledning av de minskade satsningarna på kulturen i Stockholm:

”Madeleine Sjöstedt (FP) pratar ofta om hur hon satsar på kulturen, och hur viktigt det är för alliansen. Hon har som exempel hävdat att ”I Stockholms stad har vi sedan maktskiftet 2006 arbetat målmedvetet med hur kulturen ska nå ut till fler och ta större plats i samhället. Ett arbete som inneburit höjda offentliga kulturanslag, incitament för det fria kulturlivet att nå ut till fler, men framför allt hur redan anslagna medel ska användas på mest effektiva sätt.”

Men trots dessa vackra ord så gör hon i praktiken tvärtom. Madeleine Sjöstedt har konsekvent skurit ner på resurserna till kulturen. Som exempel kan vi titta på hur mycket resurser kulturen får per stockholmare, eller kultur per capita. Då ser vi att kulturkostnaden per stockholmare har minskat från 1349 kr år 2007 till 977 år 2013.”

Med anledning av den här artikeln kommer jag på måndag, under kommunfullmäktiges sammaträde, att lägga en interpellation till Sjöstedt på samma tema. Det ska bli synnerligen intressant att få svaret. Läs interpellationen här: Interpellation av Tomas Rudin ang de kraftigt minskade resurserna till kultur i Stockholms stad

kulturbluff

Annonser

2 responses to “Madeleine Sjöstedts (Fp) reptrick

  1. Jag sätter en hundring på att svaret kommer att innehålla något om ”historisk satsning”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s