Årets upplaga av fastighetsmässan MIPIM

Jag är på plats på den årliga fastighetsmässan i Cannes. 20.000 delegater har samlats för att studera varandras utvecklingsprojekt från städer över hela världen. Jag kommer skriva några inlägg här på bloggen om olika inslag härifrån under veckan. Det går naturligtvis inte att göra en helteckande beskrivning av en sådan här stor mässa, men en del går ändå att beskriva somnka. Ge inspiration för utveckling hemma i Stockholm.

Några fakta om mässan. MIPIM är en fastighetsmässa som vänder sig till investerare från hela världen. I år väntas 20000 besökare varav 4300 investerare hit. 1850 organisationer och 300 kommuner ställer ut projekt och ide’er.

Stockholm har en hög profil på mässan. Vi syns redan i entren med budskapet att vi vann utmärkelsen bästa investeringsplats förra året. Från Stockholm deltar 21 personer, både politiker och tjänstemän. Totalt medverkar 26 partners från näringslivet och hela 27 kommuner från Stockholmsregionen.

Förutom att representera Stockholm och tala väl om vår stad så är mitt intresse här att hitta spännande arkitektur och utvecklingsprojekt. Jag kommer därför att publicera lite bilder på spännande och en del märkliga ideer som finns här på mässan.

20130315-190937.jpg

Annonser

One response to “Årets upplaga av fastighetsmässan MIPIM

  1. Mattias Qvarsell

    Hej Thomas.

    Något vi kan få problem med i Nackas framtid är de undermåliga och underdimensionerade nedgrävda avloppsrören. Om du finner någon intressant lösning på mässan där man redan inom sin fastighet hanterar spillvatten och dagvatten så vore det mycket intressant att få höra hur de gör. Vad gäller mindre bostadsbestånd (typ villor och liknande) så har jag sett hur det fungerar, men jag är nyfiken på om någon har löst det för fastigheter med flerfamiljshus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s