Tillbaka i verkligheten – Tillbaka i bostadsbristens Sthlm

Igår städades julen ut och det nya året är verkligen här på riktigt. Det nya innebär delvis nya utmaningen, men också att jag och mina kollegor i Stadshuset fortsätter arbeta med samma utmaningar som förra året. Bostadsbristen, jobben och kvaliteten i skolan är fortsatt i fokus. Dagens SvD är onekligen en påminnelse om hur stora utmaningarna i Stockholm är. SvD rapporterar att den genomsnittliga kötiden i Stockholms stads bostadskö idag är 8 år. Det är svårt att riktigt greppa den siffran. Vilka studenter är det vi förväntar oss ska bli hjälpta av bostadskön? Hur många tackar nej till jobb i Stockholm på grund av de där 8 åren? Det är frågor vi måste ta på allvar.

Vi socialdemokrater förslog i vår budget för 2013 en satsning för att fördubbla takten i bostadsbyggandet. Vi föreslog attde allmännyttiga bostadsbolagen ska ges ett särskilt ansvar, både för att öka takten och för att bygga för unga och studenter. Vi föreslog en reformerad bostadsförmedling som både skulle förmedla trygga andrahandskontrakt och skapa möjligheter för köande att både söka egen lägenhet och del i större lägenhet, via så kallade kombokontrakt.

Jag tror inte jag är ensam om att vara ledsen för att Socialdemokraternas bostadspolitik för Stockholm inte röstades igenom i budgetfullmäktige i höstas. Den hade gjort skillnad i Stockholm idag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s