S-budget 2013: Jobb, utbildning och kvalitet

Igår presenterade min kollega Karin Wanngård vårt budgetförslag för 2013. För den som inte kommer att hinna lusläsa alla de många små och stora förslag vi lyfter i budgeten, går de viktigaste delarna att sammanfatta såhär:

Jobb. Vi satsar på att anställa arbetslösa stockholmare med försörjningsstöd, vi satsar på ett kulturellt kluster vid Telefonplan och på demonstrations- och pilotanläggningar för små och medelstora företag. Vi ser också till att höja ambitionen i boostadsbyggandet, så att framtidens arbetskraft vill komma hit.

Kunskap. Vi satsar på kunskap från förskola till fortbildning. Vi skapar möjligheter för fler lärare till fortbildning, vi tillför resurser för att minska klasstorlekarna i grundskolan och vi ser till att läxläsningshjälp och sommarskola blir verklighet för alla som vill och behöver.

Kvalitet. Vi satsar på att höja kvaliteten i stadens verksamheter, inte minst i äldreomsorgen. Vi tillför mer resurser, för att vi vet att resurser spelar roll. Vi introducerar också ett kvalitetssäkringsprogram för att se till att stadens äldreomsorgsupphandlingar framöver ska klara att garantera kvalitet. Det handlar bland annat om krav på transparens och ökad bemanning, oavsett driftform i äldreomsorgen.

Bilden ovan är från gårdagens pressträff. För den som vill läsa mer om vårt alternativ för Stockholm skriver Karin Wanngård tillsammans med underteckna och Roger Mogert om det på sin blogg, och budgeten finns i sin helhet att läsa för alla nyfikna. 🙂 Även Svenska dagbladet, DN (men jag hittar det inte på nätet), Metro och ABC rapporterar om vårt budgetalternativ. Till sist tycker också SvD:s ledarsida till om S-budgeten för Stockholm (för andra gången på en vecka). Kul att Gudmunsson följer utvecklingen i Stockholm så intresserat, tycker jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s