S-budget 2013: Så vill vi bygga Stockholm

Jag har tidigare skrivit om ett par av de förslag som vi presenterat från vår budget för Stockholm 2013 (bostäder, studentbostäder och bilpooler). Idag har ännu fler av våra förslag presenterats.

På ABC imorse presenterade Emilia Bjuggren vårt förslag för att alla barn ska få lära sig simma. Idag är simkunnigheten anmärkningsvärt låg, trots att läroplanen är tydlig med att alla barn i årskurs 6 ska kunna simma 200 meter. 25 % av Stockholms elever kan inte simma. Vi socialdemokrater vill nu sänka avgifterna för skolorna och göra en extra insats för elever som inte kan simma. Sex miljoner ska gå till riktade insatser till elever som inte kan simma och ytterligare 15 miljoner ska gå till att sänka avgiften för skolornas simundervisning och halltider.  (Läs mer på Emilias blogg)

DN Debatt idag presenterar Karin Wanngård flera av våra viktigaste satsningar för 2013. Det handlar förstås om jobb och utbildning:

”För det första föreslår vi att Stockholm investerar kraftigt i utbildning. Exempel på detta är att vi satsar mer på yrkesutbildningarna, så att fler kan ta de jobb som finns. Andelen elever som söker sig till yrkesprogrammen har minskat med var tredje elev på två år. […]

För det andra är det dags att Stockholm går samma väg som Sigtuna, Uppsala med flera kommuner, och visstidsanställer de som har försörjningsstöd på grund av att de inte kan få a-kassa. Vi gör det för att ge fler chansen att få ett jobb. Erfarenhet av arbete ger tydligt ökade chanser på arbetsmarknaden. […]

För det tredje föreslår vi attstaden aktivt arbetar för ökat företagande. Vi vill att staden inrättar ett tillväxtråd som ger staden råd innan viktigare kommunala beslut. I detta ska parterna på arbetsmarknaden och företagare kunna påverka beslut som ännu inte fattats.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s