S-budget 2013: Öka takten i byggandet

Förra veckan lade den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus fram sitt förslag till budget för Stockholm 2013. Nästa vecka kommer vi socialdemokrater att lägga fram vårt förslag. En av de viktiga satsningar vi kommer att göra presenterar jag i dagens Metro delar av (artikeln finns också i pdf-versionen av Metro, på sidan 12): Vår bostadssatsning.

Vår bostadssatsning består av flera delar, och jag kommer säkert få tillfälle att återkomma till flera av dem här. Vår huvudpoäng i budgeten är ändå inte de konkreta förslag vi lägger fram på platser för exempelvis studentbostäder ovanpå tunnelbanestationer. Vår huvudpoäng är att vi måste öka kapaciteten för att kraftigt öka takten i byggandet. Stockholm stad, inte länet utan bara vår egen kommun, kommer att öka med drygt 123 000 på 10 år. För att klara det behövs drygt 70 000 nya bostäder. Med den takt vi bygger i Stockholm idag har vi ingen chans att klara det, hittills i år har vi bara byggt drygt 1500 nya bostäder. Därför gör vi en storsatsning på att successivt öka takten i byggandet, så att vår stad kan växa hållbart. Den borgerliga majoriteten i Stadshuset vill med sin budget på sikt öka takten till 5000 nya bostäder om året. Vi vill höja den ambitionen ytterligare, till att på sikt klara 7000 bostäder om året. Redan 2013 vill vi markanvisa 6000 nya bostäder.

När Stockholm blir en större stad måste vi också ha en högre kapacitet. Det är viktigt inte bara för de tusentals som är bostadslösa, utan också för vår stads framtida tillväxt och välmående.

Annonser

One response to “S-budget 2013: Öka takten i byggandet

  1. Pingback: S-budget 2013: Så vill vi bygga Stockholm | Tomas Rudin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s