Rinkeby centrum fortfarande i kris efter Boultbeeskandalen

Historien kring Rinkebys centrum är en skakande berättelse om hur kommunen lämnade en hel förort i sticket. Rinkeby var en sjudande gryta av spännande företag, offentliga förvaltningar och butiker med dofter och smaker från hela världen. Ett slitet centrum, visst, men ett levande och spännande. Sen sålde staden eller rättare sagt den borgerliga majoriteten i Stockholm tio förortscentrum till det engelska bolaget Boultbee. Skandalen kring affären växte då det visade sig att den nya ägaren var ute efter att plundra de nyförvärvade anläggningarna på pengar. Hyrorna närmast fördubblades samtidigt som underhållet uteblev. Snabbt drabbades bl a Rinkeby centrum av att dess goda rykte kom i svang. Företagare gick i konkurs, banken slog igen och stadens egna lokalkontor stängdes.
När så Boultbee gick i konkurs var det många som hoppades att en ny ägare skulle kunna vända utvecklingen. Tyvärr börjar nu många att höra av sig till mig med rapporter om att nästan inga förbättringar skett. Flera företagare vittnar t o m om att det blivit sämre.
Igår fick jag ett nödrop från en kvinna som driver en av butikerna i centrum. Hon har drabbats av att kackerlackor invaderat hennes butik och att en illaluktande vätska droppat in i butiken från taket. Trots upprepade anmälningar till den nya förvaltaren har inga åtgärder vidtagits. Nu har hon drabbats av svullnader på kroppen och är rädd för att det hör ihop med den illaluktande vätskan från taket i butiken. Ärendet är anmält till miljö- och hälsoskyddsförvaltningen i Stockholm för utredning.
Jag menar att orsaken till vanskötseln av Rinkebys centrum ska sökas tillbaka till stadens bristande försäljning av anläggningen till Boltbee. Jag har själv inte talat med den nya förvaltaren men eftersom de tog över en kraftigt misskött anläggning får man anta att de behöver tid för att ågärda bristerna. Det är emellertid viktigt att staden och den nya förvaltaren tar tag i de akuta problemen omedelbart. Det är inte möjligt att vända Rinkeby centrums utveckling om inte företagarna som vekar där blir stolta över den anläggning de verkar i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s