Krisläge. Stockholm bör erbjuda stöd till flyktingar från Syrien. Samla en bred politisk allians för framtagande av akuta bostäder.

Flyktingströmmen till Sverige från Syrien ökar. Sverige är det land i Europa som tar emot flest flyktingar från Syrien, eller rättare sagt Södertälje. De flesta som kommer till Södertälje är sk EBO-flyktingar de söker en fristad i närheten av släktingar. Att hela denna flyktingström landar i en enda kommun är inte hållbart och idag larmar södertäljes Boel Godner (s) att de inte klarar mer.

I solidaritet med flyktingarna från Syrien bör Stockholms kommun snabbt agera för att avlasta Södertälje kommun. Det är ett krisläge för alla dessa människor som tillfälligt söker en fristad i Stockholm. Jag tycker att samtliga partier i Stockholm ska sätta sig ned och begära av allmännyttan och andra fastighetsägare att inventera alla bostäder som tillfälligt kan erbjudas de som söker asyl. Vänd upp och ned på alla bostadsföretag och leta rätt på rivningskontrakt, ombyggnadskontrakt och andra tillfälligt tömda lägenheter.  Stockholm stad kan även ställa upp med krisrådgivning och i samarbete med landstinget öppna en akutmottagning för traumabehandling och rådgivning.

De ensamkommande flyktingbarnen bör också kunna placeras ut i vår stora kommun om ett larm går ut bland befolkningen att vi tillfälligt behöver husrum för flyktingar. Det är ju barn som anländer helt vilsna – barn.

Det kan inte vara rimligt att en enda kommun ska ta hand om hela denna flyktingström från ett av världens trasigaste länder. Det är inte bra för Södertälje, men framförallt är det inte bra för många flyktingar som trängs ihop i alldeles för små lägenheter. Lite praktisk solidaritet i det här läget skulle kunna förbättra situationen för många människor som just nu är på väg till Stockholm för att skyddas, vila och läka.

Annonser

One response to “Krisläge. Stockholm bör erbjuda stöd till flyktingar från Syrien. Samla en bred politisk allians för framtagande av akuta bostäder.

  1. Jag håller med om att det inte är rimligt att bara Södertälje skall ta emot alla flyktingströmmar som kommer till det här landet. Jag tycker heller inte att det är rimligt att alla flyktingströmmar med självklarhet skall komma just till Sverige med allt vad det innebär av alla slags problem som uppstår. Det är dags att vakna upp och tänka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s