Förorterna måste uppmärksammas mer. Stockholm är mer än bara innerstad

I veckan uttalade Sveriges bostadsminister Stefan Attefall att regeringen avser att se över alla lokaler som staten hyr i innerstaden i syfte att minska kostnaderna.
Jag tycker det är bra och jag vill medverka till att många av dessa arbetstillfällen flyttar ut till våra vackra förorter istället.
De statliga myndigheterna betalade 22 miljarder kronor för sina lokaler under 2011. Hyrorna är betydligt billigare i ytterstaden.
Förutom att det är viktigt att handskas försiktigt med de offentliga medlen vill Socialdemokraterna i Stockholm arbeta aktivt för att få hela Stockholm att leva och växa.
Jag har därför bjudit in Stefan Attefall (kd) till en rundtur i Stockholms förorter för att visa alternativa möjligheter.
Socialdemokraterna i stadshuset har föreslagit i en motion att även de egna stadsförvaltningarna ska utlokaliseras.
Vi behöver kontor som ger ett starkt kundunderlag för det lokala näringslivet och samhällsservicen. Det behövs människor som arbetar, handlar och äter lunch i dessa stadsdelar. På så sätt kan vi skapa nya arbetstillfällen och en därmed en jämlikare stad.

20120826-143117.jpg
En första samling med förort(s)revolten

I anslutning till Stefan Löfvens tal samlades ett 30-tal förortsaktiva socialdemokrater för att lyfta förortsfrågorna i politiken. Ett växande missnöje att så stor del av politiken utgår från innerstadens verklighet. Ändå bor de flesta Stockholmare i förorten. Låt oss därför höja rösten och samlas till förortens utveckling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s