Det går om du vill, Nordin!

Idag rapporterar ABC och skriver DN Sthlm om ännu en studentbostadsrapport om det akuta läget för Stockholms studenter. Avsändare för rapporten är Stockholms studentkårers centralorganisation, SSCO.  Precis som inför varje terminstart är utgångspunkten att läget för Stockholms studenter är akut och att det inte görs i närheten tillrcäkligt för att lösa krisen. I den nya rapporten har de granskat de vallöften och senare löften som den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus gett studenterna. Slutsatsen är att de löften Sten Nordin och de andra gett inte kommer att hållas.

I en kommentar till de brutna löftena säger Sten Nordin (i DN Sthlm, sid 5) att det beror på att tillfälliga bygglov bara får ges i 5 år, vilket omöjliggör de tillfälliga studentbostäder de borgerliga stadshuspolitikerna tänkt sig. Jag vill därför skicka en hälsning till Nordin: Tillfälliga bygglov kan ges i 5 år, för att sedan förlängas i 5 år till. Det innebär totalt 10 år, vilket är en ganska rimlig tid för just tillfälliga studentbostäder. Skyll inte på nya PBL utan se till att era löften blir verklighet. Svik inte Stockholms studenter igen.

Annonser

2 responses to “Det går om du vill, Nordin!

  1. Kan inte annat än hålla med. men ni har också ett gemensamt politiskt ansvar att börja rensa bland alla dessa stolliga regler som har skapats, i all välmening, under årtionden men som nu tenderar att göra hela huvudstadsregionen till nåt slags friluftsmuseum vid vatten. Inte minst studentornet visar tydligt på problematiken. Annars skulle jag vilja föreslå två alternativa platser för studenttorn:
    Riv ringvägen 19. Tillför ingenting i stadsbilden. börjar bli ruckligt. Bygg ett studenttorn med daghem i de nedersta våningarna och längst ner publika lokaler, eller bygg på grusplanen vid Bergsundsstrand. En plätt som är i stort sett outnyttjad, se där! så lätt var det. Fast det är klart, tänkte inte på strandskyddet osv, osv osv i all oändlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s