Årets Stockholmsbyggnad utsedd

20120426-215645.jpg

Jag har haft förmånen att sitta med i den jury som tog fram 10 bidrag till tävlingen årets Stockholmsbyggnad. I en omröstning som DN organiserat har en vinnare utsetts. 5000 personer har varit med i omröstningen och vinnaren blev kvarteret Mursmäckan i Kärrtorp. En radhuslänga som Småa byggt och ritats av arkitektbyrån A1.

20120426-220102.jpg
Priset delades ut vid en ceremoni i Prinsens galleri i Stadshuset. Pristagarna fick diplom och en fin bronsplakett som kan sättas upp på huset.
Arkitekten Ola Andersson berättade att han inspirerats av New Yorks stadsplanering och deras förlaga av stadsradhus. Radhusen är färgglada och har en minitomt på endast 120 kvm. De är praktiska och vackra. Modellen av radhus passar i många ytterstadsområden på kvarvarande kvartersmark likt den i Kärrtorp där dessa hus uppförts.
Jag är glad över resultatet och tycker nu att staden härnest borde finna fler platser för liknande lösningar där de passar.

Annonser

2 responses to “Årets Stockholmsbyggnad utsedd

  1. Bra val av fina och tilltalande hus med vacker färgsättning som ger personlig prägel (ungarna hittar lättare hem m.m.) med mänsklig skala och charm. Mer, mycket mer av sådant! Fram för en livfull och varierad stad! Bygg på platser som berikas kvalitetsmässigt och estetiskt av husen – det finn många!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s