Sten Nordin begränsar yttrandefriheten, ”attityden till majoritetens politik ska förbättras”

I måndags sammanträdde kommunfullmäktige. En av diskussionerna handlade om den borgerliga majoritetens förslag till kommunikationsprogram för staden. Det uppmärksammades bl a av DNs krönikör Lars Epstein. Förutom självklara saker som hur logotyper och gemensamma ”lines” ska användas så fanns i förslaget ett antal punkter som var uppsatta som nyckeltal, sådana som kan mätas om arbetet med strategin går åt rätt håll.

En av punkterna blev omdiskuterad och resulterade så småningom i att hela programmet skickades tillbaka för omarbetning. Det gällde punkten som beskrev att andelen anställda med positiv attityd till den förda politiken  i Stockholm ska öka över tid.

Debatten gick i höga vågor. Vad betyder det här? Ska alla vara lojala med moderaternas visoner? En sak är väl att kommunens förvaltningar ska genomföra den av majoritetens beslutade politik, men måsta man gilla den?

I debatten fälldes många avslöjande ord. Sten Nordin sa bl a att  ”Vi stänger inte dörren för medborgarnas yttrandefrihet. Privat får de självklart tycka vad de vill”, betonade han. Men vad är privat? När är jag offentlig? Får jag skriva vad jag vill på den här bloggen? Eller är det här en del av det offentliga samtalet. Blir jag straffad? Vilka repressalier väntar nu när jag öppet kritiserar den förda politiken? Fängelse?

Annonser

4 responses to “Sten Nordin begränsar yttrandefriheten, ”attityden till majoritetens politik ska förbättras”

  1. Bessie Wikander

    intervjun med dig i DN 17/3 var i högsta grad upplytfande läsning.Kommer att följa din blogg i fortsättningen.

  2. Sten-stad breder ut sig, till och med Regina Kevius börjar bekymra sig för den döda stadskärnan… Det fanns en tid då Sten vurmade för en väl tilltagen park på promenad-avstånd… Det ironiska är att det var både han som beslutade den (skrev under DP 93045) och nu håller på att riva upp den samma… Dörren. öppningen till medborgarna har hållits stängd sedan efter valet 2006. Jag menar det var ett blocköverskridande beslut om att förädla fältet till Landskapspark. Hur demokratiskt är det att riva upp det beslutet, speciellt som vi ser mycket mer förtätning i söderort sedan detaljplanen anogs och ny forskning som tillkommit som stärker planen. Alexander Ståhles nyckel för att värdera grönområden är spännande… Det vore spännande om någon kunde ta fram konstnaden för alla dessa onödiga utredningar… Hur den ekonomiska balansen ser ut i dagsläget med det nya utlovade att staden ska gå in och betala garage under jord och SGI och SMHI rapporter om klimatbaserad forskning… Fattiga blir första skattebetalarna men sedan barn och barnbarn och barnbarnbarnbarnbarn……

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s