I moderaternas stockholm behövs en stark socialdemokrati, äntligen T-bana till Nacka

Äntligen kom beskedet. Vi vann! Moderaterna vänder på klacken och är beredda att bygga ut T-banan till Nacka. Det är ett viktigt besked som öppnar för en ny bostadsutveckling österut. Det är förhoppningsvis också en signal om en ändrad syn på T-banans framtida möjligheter. Fram till nu har moderaterna aktivt motarbetat t-banan och prioriterat spårvagnar istället. Kanske kan vi nu få se en svängning även i synen på en ny T-bana till Karolinska och Solna?

Dagens besked är en arbetsseger för socialdemokraterna i Stockholm. Vi vill se kraftfulla satsningar på en utbyggd t-bana i hela Stockholm. Jag vill bl a att vi ska bygga en ring runt staden för att stärka T-banans tvärgående möjligheter och för att avlasta innerstaden.
Dagens besked från moderaterna om
en ny t-bana till Nacka förändrar rimligen behovet av en ombyggnation av Slussen.
Nuvarande föreslagen lösning av Slussen (inkl. bussterminalen) är avsedd att ta hand om betydligt fler genomströmmande resenärer än som långsiktigt kommer att passera där. Prognosen för 2030 är mer än en halvering jämfört med Slussenplaneringen – ja, t o m 25-30 procent lägre siffror än idag! Den som försöker argumentera för att denna inte påtagligt ändrar förutsättningarna hamnar i en omöjlig situation.
Dagens besked ger alla som drömmer om en ny lösning med mindre bilar och mindre trängsel vid Slussen nytt hopp.

Läs mitt pressmeddelande här:

 

 

 

Äntligen mer tunnelbana

 

Idag ger de borgerliga partierna klartecken till en utbyggnad av tunnelbana till Nacka. Ett välkommet beslut som Socialdemokraterna arbetat hårt för under en lång tid. En kraftigt förbättrad kollektivtrafik är en förutsättning för att Stockholm ska klara av bostadsbyggandet och säkra tillväxt och jobb.

 

– Dagens besked är en arbetsseger för socialdemokraterna i Stockholm. Det här är dock ett första steg, vi behöver en kraftfull satsning på en utbyggd tunnelbana i hela Stockholm. Jag vill bl.a. att vi ska bygga en ring runt staden för att stärka tunnelbanans tvärgående möjligheter och för att avlasta innerstaden, säger oppositionsborgarrådet Tomas Rudin (S).

 

Den nya tunnelbanan ändrar också förutsättningarna för det planerade Slussenprojektet. Nuvarande föreslagen lösning för Slussen är avsedd att ta hand om betydligt fler genomströmmande resenärer än som långsiktigt kommer att passera där om tunnelbaneutbyggnaden kommer på plats i tid. Prognosen för 2030 är mer än en halvering jämfört med vad som låg till grund för Slussenplaneringen.

 

– Vi kan nu skapa ett nytt Slussen med en betydligt bättre trafiklösning. Den som försöker argumentera för att dagens besked inte påtagligt ändrar förutsättningarna hamnar i en omöjlig situation, avslutar Tomas Rudin.

 

För mer information, kontakta:
Tomas Gustavsson
Pressekreterare
076-122 91 99

 

Annonser

3 responses to “I moderaternas stockholm behövs en stark socialdemokrati, äntligen T-bana till Nacka

  1. Socialdemokratin i all ära… Vi är glada att se en positiv förändring. : )

  2. Du har rätt, självklart påverkar en t-baneutbyggnad dimensioneringen av Slussen. Något som särskilt stuckit i öronen på mig under Slussen-debatten är att både ledande tjänstemän och borgerliga politiker sagt att ”om inte alla filerna behövs, gör vi om dem till cykel- och gångvägar”. Snacka om dyra cyelbanor. Överdimensioneringen kostar miljarder i onödan. Pengar som kommer väl till pass för t-banan till Nacka istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s