Bostadsdebatt i kommunfullmäktige, sluta rea ut allmännyttan!

20120312-172234.jpg
Debatt i Stockholms kommunfullmäktige, Leif Rönngren (s) mot Joakim Larsson (m)

Ikväll är det kommunfullmäktige i Stockholms stadshus. En av de hetaste frågorna som debatterades var utförsäljningen av allmännyttan. Plötsligt i förra veckan meddelade den borgerliga majoriteten via en presskonferens att de tänkte sälja stora delar av allmännyttan. Över 2000 lägenheter avyttras. I Stockholmshem sker det helt utan att värdering görs. Informationen har varit bristfällig. Hyresgästerna informerades via massmedia. Plötsligt var den hyresvärd som upplevts som trygg och säker i decennier en aktör som var beredd att byta bort tryggheten mot pengar av politiska skäl.
Ärendet har föregåtts av ett bytande av fastigheter i dolda rum. Totalen blir en försvagad allmännytta och en fortsatt privatisering. Dessutom befarar jag att affären är dålig ekonomi men vi har från oppositionens sida inte fått tillräcklig information för att kunna göra den bedömningen. Redan nu har vi förstått att i fallet Stockholmshem innebär affären att Stockholm fortsatt tar på sig vissa tunga fortsatta restaureringskostnader efter det attcfastigheten överlåtits.
Vi kommer fortsätta granska den här historien och motsätter oss naturligtvis en försäljning som försvagar allmännyttans ställning på Stockholms bostadsmarknad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s