Inspiration hämtad från fastighetsmässan Mipim i Cannes

20120307-180419.jpg
Igår anlände jag till fastighetsmässan Mipim i Cannes. Det är en stor mässa för stadsbyggare, planerare, fastighetsägare och investerare från hela världen. Formatet är gigantiskt. 20.000 deltagare bland 1000 utställare. Hela städer och regioner visar upp det bästa av stadsbyggnad som de har att erbjuda.
Stockholm håller sig väl framme. Redan i entren möts deltagarna av Stockholms kaxiga välkomnande. I montern från vår stad samlas alla kommuner och företag som anslutit sig till vår gemensamma logotype ”Stockholm – capitol of Scandinavia”. Vi är duktiga från Stockholm på varumärkesbyggande och idag fick vi pris av Financial times för att vara den bästa platsen i Europa för investeringar. Så sant ett resultat av många generationers arbete och ekonomisk ställning.
Tyvärr är det dock inte vi som visar upp de mest spännande id’eerna om stadsbyggnad. Jag kommer därför här på bloggen att visa en del exempel från världen där det händer spännande saker och utelämnar själva Stockholmsarbetet som visserligen är både viktigt och spännande, men det nya på jorden lockar mig mer än just säljet kring vår huvudstad. Vi är i alla fall duktiga på att profilera oss och många talar om Stockholm som framtidens nya tillväxtområde och det är riktigt kul attfå företräda vår stad här på plats.

20120307-181650.jpg

Annonser

2 responses to “Inspiration hämtad från fastighetsmässan Mipim i Cannes

  1. Peggy, i Kärrtorp

    Borgerliga majoriteten är fullt sysselsatta att sälja allmännyttan iallafall. Med extra styrelsemöten, hemligstämlanden och annat som faktiskt inte gör att vår stad känns särskilt lockande just nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s