Kulturarbetare för Slussen

20111125-150144.jpg
100 kulturarbetare samlas på Rival

Debatten om Slussen tog ny fart när ett 50-tal kulturarbetare förra helgen annonserade i både DN och SvD om att stoppa moderaternas förslag till nytt Slussen. I veckan har också Benny Andersson tagit debatten på DN-kultur med ett tydligt inlägg med frågor till Sten Nordin. Svaret från Sten Nordin kom redan dagen efter. Men egentligen utan svar. Det verkade rent ut sagt som att han inte ens kan förslaget. Idag svarar Benny igen med de oklarheter som är obesvarade.
100 kulturarbetare samlas nu på Bennys Rival för att gå igenom argumenten. Stämningen är demokratiskt upprörd men segerviss. Stockholms kulturarbetare och flera världsnamn har känselspröten ute bland medborgarna och reagerar starkt på moderaternas arroganta och kulturfientliga inställning. Argumenten mot moderaternas förslag växer. Nu väntar bordläggning på måndagens kommunfullmäktige. Sen beslut den 12 december. Då hinner miljöpartiet ha ett medlemsmöte den 6 december för att bestämma en partilinje. Om mp följer med och går emot moderaternas förslag är det bara 3 röster som skiljer för att fälla förslaget och ge oss alla tid för att skapa en bättre process och ett bättre förslag. Tack Benny och alla kulturarbetare för att ni engagerar er för demokratin, kulturen och Stockholms framtid.

Annonser

3 responses to “Kulturarbetare för Slussen

  1. Pingback: Fred-på-Jorden-och-alla-barn-får-glass-Slussen « No size fits all

  2. Är det nån som inte kan slussenförslaget är det ju Benny Andersson. Hans öppna brev var ju fullt av myter och felaktigheter. Jag tycker uppriktigt att det är tråkigt att så lite av slussendebatten handlar om fakta.

  3. S är populister som svänger i sista minuten och plötsligt är emot nåt ni var för tidigare. Och vad har kulturarbetare för särställning i debatten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s