Slussenfika

Imorse klockan 9.00 mötte jag, tillsammans med södersossen Ewa Karlsson och stadsplaneraren Tor Edsjö, ett gäng jornalister för att diskutera Socialdemokraternas syn på Slussen. Socialdemokraterna i Stockholm beslutade i augusti att ställa sig negativa till det nu presenterade förslaget och nu är det snart dags för beslut i kommunfullmäktige. Vår linje inför beslutet i kommunfullmäktige kan du läsa mer om här och förhoppningsvis kommer jag senare att kunna länka till tv-inslag och tidningsklipp. Under tiden får ni nöja er med bilder från pressträffen.

För den som vill se fler bilder hittar ni dem bäst via vår facebooksida, (S)tadshusoppositionen.

Annonser

4 responses to “Slussenfika

  1. Är det inte lite märkligt att (s) i Stockholm tar in en av förgrundsfigurerna i ”bevara slussen”-rörelsen till en pressträff och inte ens nämner det utan bara skriver ”stadsplanerare”?

    • Du som följer debatten borde ju veta att S inte alls vill bevara Slussen som den är idag, utan vill utveckla den. Vi tycker exempelvis att Kulturslussen har en rad intressanta lösningar, vilket sas under pressfikan. Vi har flera invändningar, men huvudinvändningen är att vi inte vill betala 10 miljarder av stockholmarnas pengar för något som inte är tillräckligt bra. Vi vill ha en konstruktion som utgår från hur vi tror människor rör sig i Stockholm om 50 år, inte hur de rörde sig på Slussen 2009. Det är ett huvudproblem. Det innebär inte att vi vill ha en lösning från 1930 heller, utan bara en framtida lösning som faktiskt känns som att den tar sikte på framtiden.

      • Frågan kvarstår: Varför är Tor Edsjö, som har en tydlig agenda, inbjuden i egenskap av ”stadsplanerare”. Nu får förstås bjuda in vilka som helst men deras agenda borde väl framgå? Tor Edjö borde väl snarare varit inbjuden i egenskap av ”stadsplanerare och aktiv i bevara slussen-rörelsen”?

      • Tor Edsjö är dessutom stadsplanerare, arkitekt, trafikplanerare med erfarenhet av flera stora trafikprojekt bl a Essingeleden och Lidingöbron. Klok och kritisk, vilket behövs för att analysera det nuvarande förslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s