Varför tar inte moderaterna debatten om Slussen? Är argumenten slut?

I fullmäktigedebatten reste sig plötsligt de borgerliga ur bänkarna och skrek. Upprörda över att jag berättade om de debatter som de tackat nej till. En debatt hölls på Moderna museet. Inbjudan gick ut tre månader i förväg. Ändå meddelade majoriteten i stadshuset att ingen hade tid att komma. Fullsatt i publiken men ingen kom som kunde försvara det officiella förslaget politiskt.

Lika var det när ABF fyllde Z-salen. Med en och en halv månads varsel kunde ingen från stadshuset komma. , Christer Järkeborn (m) på södermalm ställde till slut upp (heder åt honom) men ingen kunde heller där försvara det officiella förslaget från stadshusets rotlar.

På måndag ordnar hyresgästföreningen debatt om Slussen på Debaser. Jag tackade ja direkt när inbjudan kom för en och en halv månad sedan, men för en vecka sedan meddelade arrangörerna att ingen från Stadshuset kunde komma och försvara det officiella förslaget politiskt och därför ställdes den politiska delen av debatten in.

Jag tycker det är fegt att inte våga ta debatten i offentliga sammanhang. Jag är beredd att möta moderaterna eller någon annan från alliansen när som helst i en offentlig debatt. Men argumenten från den borgerliga kanten kanske tryter.

Se ABC-inslaget om debatten här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s