Ordning & reda i stadens klotterpolitik?

För ett par dagar sedan skrev jag ett inlägg om hur den borgerliga majoritetens klotterpolicy blivit något helt annat än en policy mot skadegörelse. Det har blivit en hetsjakt på konstformen grafitti och på alla de som gillar den konstformen. Det är högst anmäkrningsvärt. Droppen var när det framkom att staden anlitat väktare som agerat civilpolis, vilket är olagligt i Sverige. Idag la jag en skrivelse i kommunstyrelsen där jag kräver att kostnaderna för stadens klotterpolicy utreds samt att staden redovisar för hur de använt sig av vaktbolag som agerat civilpoliser. Skrivelsen har följande lydelse:

”Staden har en klotterpolicy som beskrivits som en noll-tolerens av klotter och Grafitti. Policyn tillämpas på flera sätt inom stadens förvaltningar. En del av uppföljningen sker genom bevakning av offentliga platser. En annan del av uppföljningen sker vid sanering av ytor som utsatts för skadegörelse.

Det är svårt att idag få en rimlig överblick av de samlade kostnaderna för denna tillämpning av nolltelerensen och jag begär därför en sammanställning över de senaste 10 årens kostnader för staden.

Jag vill också ha redovisat vilka uppdrag som givits externa vaktbolag och saneringsbolag, samt vilka åtgärder staden har vidtagit med anledning av medias rapportering av att sk civil bevakning av ungdomar skett av vaktbolag som anlitats av staden.”

Annonser

3 responses to “Ordning & reda i stadens klotterpolitik?

  1. bra att csg`s fuskande tas upp till slut!!!

  2. Hur står det egentligen till med kulturborgarrådets kulturpolitik? Har hon glömt den nolltolerans hon själv drivit igenom eller är hon bara självkritisk och insiktsfull?

    ”De kulturella uttrycken är det första som angrips i ett skymningsläge. Därför är konstnärer, skådespelare, författare och journalister auktoritära regimers första offer.”

    http://madeleinesjostedt.wordpress.com/2011/11/21/kulturpolitik-for-yttrandefrihet/#comment-5862

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s